demeter

Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT ANTON DEMETER
Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT ANTON DEMETER

Slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter OFMConv., în Cetatea Vaticanului

Luni, 10 ianuarie 2022, după o călătorie care a durat aproape două zile, dosarul de beatificare al slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter OFMConv., întocmit în Dieceza de Iași, a ajuns la Congregația pentru Cauzele Sfinților din Cetatea Vaticanului.

Aici, în prezența mons. Giacomo Papallardo, Oficial al Congregației, a pr. Cristian Blăjuț, Vice-postulator al cauzei, a pr. Damian Pătrașcu, Ministru provincial, cât și a mai multor frați români care activează în Roma, au fost predate respectivei Congregații cutiile conținând mărturiile despre viața și faima de sfințenie a slujitorului lui Dumnezeu. Din motive ce țin de situația sanitară dificilă, cutiile vor fi desigilate după ce vor fi dezinfectate.

Următorul pas este constatarea instruirii canonice în faza diecezană, după care se va începe efectiv lucrul la studierea dosarului conform metodologiei Congregației.

Mulțumiri în special pr. Teofil Ciucheș care a preluat cutiile de la curier, cât și pr. Anton Roca care le-a transportat la sediul Congregației.

Slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter să mijlocească pentru noi har peste har, iar noi să ne rugăm ca timpul beatificării să sosească cât mai curând.

Pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu,
Ministru provincial

Distribuie cu:
fb-share-icon