demeter

Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT ANTON DEMETER
Slujitorul lui Dumnezeu

PREOT ANTON DEMETER

Osemintele slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter vor fi depuse în Capela Institutului Franciscan din Roman

Joi, 15 septembrie 2022, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, începând cu ora 11.00, se va celebra o Sfântă Liturghie prin care se va marca depunerea osemintelor slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter în cripta pregătită în interiorul Capelei Institutului, după deshumarea din Cimitirul Eternitatea din Roman. Sfânta Liturghie va fi transmisă în direct de postul de radio ERCIS FM, transmisiunea fiind preluată de postul de televiziune catolic Angelus TV.

Provincia Fraților Minori Conventuali din România, împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Iași, după terminarea lucrărilor de deshumare și depunerea osemintelor în cripta pregătită în Capela Institutului Teologic Franciscan din Roman, va celebra, în ziua de 15 septembrie, o Sfântă Liturghie, începând cu ora 11.00, prezidată de către Excelența Sa, Mons. Iosif Păuleț, episcop de Iași, alături de care vor concelebra Mons. Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, pr. Damian-Gheorghe Pătrașcu, Ministru provincial, pr. Cristian Blăjuț, vicepostulatorul cauzei de beatificare, părinți parohi și guardiani ai comunităților Provinciei și preoți invitați.

Aici, în Capela Institutului Franciscan din Roman, slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter va putea de acum să fie „întâlnit”, având convingerea că el va asculta pe fiecare pelerin al acestei vieți, îndeosebi pe cei bolnavi și suferinzi, și va mijloci la Tronul Tatălui ceresc pentru oricine se va opri pentru un moment de venerare și rugăciune. Totodată, slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter a slujit în ultimii săi ani de viață la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan, unde, în amintirea lui, există un birou de consiliere spirituală ce îi poartă numele.

Vă invităm pe toți cei care aveți posibilitatea să participați la această sfântă celebrare și vă îndemnăm să continuați să vă rugați ca Dumnezeu să-l învrednicească pe Slujitorul său de cinstea altarelor.

*

În anul 2016, Provincia Fraților Minori Conventuali din România, împreună cu Episcopia Romano-Catolică de Iași, a deschis cauza de beatificare a slujitorului lui Dumnezeu preot Anton Demeter, aceasta aflându-se actualmente la Dicasterul pentru Cauzele Sfinților din Vatican.

Slujitorul lui Dumnezeu preot Anton Demeter a murit în faimă de sfințenie, iar astăzi mulți îi invocă mijlocirea și curajul.

Pace și bine!

Pr. Carol-Daniel Sabău, OFMConv.

Distribuie cu:
fb-share-icon